sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Rempan alun suunnittelu

Huh, jopas on bloggerin käyttö muuttunut sitten viime tekstin. Hmm, paljonkos siitä on aikaa... Reilu vuosi :D Tämän vuoden 2012 olen suorittanut lisäopintoja, jotka on vienyt vapaa-aikaa ainakin stressin muodossa. Sitku-elämää on tullut taas elettyä, sitku koulunkäynti (jälleen) loppuu, on aikaa siihen ja tähän. Juttelinkin tossa muutama päivä sitten kaverin kanssa, että enemmän pitäisi alkaa elään nytku-eloa.

Nytkuun kuuluu talon laajennuksen suunnittelua. Puoltoista vuotta sitten muutettiin 70-neliöiseen 70-luvulla rakennettuun omakotitaloon. Keittiö on auttamattoman pieni ja jos perheenlisäystä joskus meinaisi, on talo ylipäätään liian pieni. Pohdiskeltiin pitkään, että rakennetaanko uusi, ostetaanko uudehko, ostetaanko vanha ja rempataan. Jostain tuli ajatus laajentaa tätä nykyistä. Tontti on kuitenkin aika mukavan kokoinen ja melko kivasti sijoitettu naapureihin nähden.

Eilen käytiinkin sitten insinöörin pakeilla. Puoltoista tuntia juteltiin näkemyksistämme: isompi, toimiva keittiö, toinen isompi vessa, takka, kolme makuuhuonetta, yhdistetty keittiö-olkkari-ruokailutila. Tänään pitäisi miehelle lähettää julkisivusta kuvia. Eilen ilmeisesti alkoi heti auto-cadillaan (tai mikä onkaan) piirtelemään. Jännittävää nähdä, minkälaisia versioita hän on keksinyt! Sanoi, että lähtee siirteleen kaikkia seiniä ja muutteleen huonejärjestyksiä melko paljonkin. Omaan järkeenhän ei mahtunut kuin purkaa yksi seinä ja rakentaa uusi osa. Pitkään ja kapeaan taloon on tavallisen pulliaisen vaikea nähdä mitään erilaisia ratkaisuita. Kiva nähdä, minkälaisia näkemyksiä ammattilaisella on.

Talvi on tullut, aikas ihanaa! Tällä hetkellä aurinko paistaa ja pakkasta on joku 15 astetta. Koira vinkuu pihalle, vaikka siellä se joutuu nosteleen tassujaan, kun ne jäätyy. Ehkä vien sen hetkeksi haisteleen ulkoilmaa.

Ei kommentteja: